Jag är en utbildad AD/formgivare med 15 års erfarenhet i branschen och som de senaste 12 åren arbetat som frilansare. Jag har erfarenhet både av att ensam ta en design från koncept till färdig produkt och att vara ett par extra händer när det behövs, och jag trivs väldigt bra i båda rollerna.

Frilans

Som frilansande AD/formgivare/originalare är jag van att kasta mig in i nya projekt och jag rör mig lätt mellan olika profiler och formspråk. Under de senaste åren har jag haft en del längre uppdrag för Apotek Hjärtat, Fillauer och Kunskapskraft & Media, men jag har även hoppat in för kortare uppdrag på bl.a Santander Consumer Bank, Rexel och Onemotion IMC.

Som frilansare har jag tacklat allt från att ensam ansvara för grafiskt framtagande av butiksskyltar och väggar till hundratals apotek till att ta fram formspråk för nya lärosatsningar samt göra original för gigantiska monterväggar.

Jag är självgående och kommer lätt in i arbetet och jag lägger stor vikt vid att bli en del i teamet även vid kortare uppdrag.

Art director

Som art director och formgivare jobbar jag direkt med kunder som behöver hjälp att ta fram grafiska profiler, logotyper, olika typer av tryckmaterial och hemsidor.

I min form utgår jag alltid från kunden och den identitet som deras företag eller organisation står för. Den slutgiltiga designen blir resultatet av en resa som jag gör tillsammans med kunden där formen utgår från ett tydligt koncept som sedan genomsyrar alla uttryck.

Under de senaste åren har jag arbetat med bl.a RichZone AB, McPherson ERI(USA), Caravel Group(Australien), Creative Hub STHLM och Go BeActive. Jag älskar att göra dessa resor där jag får sätta mig in i nya branscher, förstå en kunds vision och sedan förverkliga den i ett grafiskt uttryck.

Illustratör

Som illustratör älskar jag att skapa atmosfäriska bilder. I mina bilder vill jag trigga människors känslor och jag älskar att skapa mystik och jobbar gärna med starka kontraster och färger och ljussättningar.

Under de senaste 6 åren har jag skapat omslagsbilder för McPherson ERI i Madison Wisconsins årliga kalendrar och årsrapporter. Bilderna har följt olika teman som ”Gene Editing” och ”Photoreceptor Farming”. För RichZone AB tog jag, i samband med arbetet med deras profil, fram en rad illustrationer som hjälpte till att stärka deras budskap runt ledarskap.

Förutom dessa mer abstrakta och dramatiska bilder har jag tagit fram info-grafik för kunder som, Baxter Healthcare, Marketstrat (Australien), Caravel group och Stockholms Universitet. Att skapa info-grafik tilltalar min organisatoriska och pedagogiska sida.

BAKGRUND

Jag utbildade mig inom grafisk form och kommunikation vid Billy Blue School of Graphic Arts i Sydney där jag tog en kandidatexamen i Communication Design. Skolan räknas som den främsta designskolan i Australien, och är den skola som Berghs har utbyte med. 

Direkt efter mina studier fick jag anställning som grafisk formgivare på CMC där jag jobbade i två år. Efter 5 år  i Australien flyttade jag till Thailand där jag under 2 års tid varvade designjobb med dykning.

Nu har jag flyttat hem igen och njuter av att vara i Sverige. Jag driver ett AB där jag har kunder i Sverige, Australien, Thailand och USA, men då dessa kunders uppdrag inte är konstanta, tar jag gärna också kortare eller längre uppdrag på byråer eller inhouse. Detta vill jag också gärna göra då jag är en social person som njuter av att inspireras av andra människor. 

Jag älskar mitt jobb, dels för att det ger mig möjligheten att bli introducerad till så många olika yrkesområden, i varje nytt jobb får jag sätta mig in i en ny bransch, ny målgrupp och en ny kommunikation. Jag är också bra på att lyssna, och jag älskar utmaningen att försöka förstå en persons/företags vision och sedan förvandla den till ett grafiskt uttryck. 

Som person är jag ansvarsfull, ambitiös, effektiv och målmedveten. Jag är en problemlösande team player och är väldigt mån om att göra ett bra jobb.  

Det skulle vara jätteroligt att få tillfället att jobba tillsammans och hoppas höra ifrån er snart!
Omdömen från mina kunder

Malin hjälpte oss att uppdatera branding för ett av våra läkemedel. Hon gav produkten en ny, modern och fräsch look som helt överrensstämde med hur jag ville att produkten skulle uppfattas. Malin är professionell, kreativ och har en underlig förmåga att veta vad jag vill innan jag själv gör det. Ett sant nöje att arbeta med. Jag rekommenderar varmt Malin.

Anna Trygg Product manager / Nutropin AQ/ IPSEN

Malin´s enormous creativity with words and images has transformed RichZone´s vision to shine clearer to the outside world. Malin is great at listening and from that she is able to use her creativity to fuel any company identity. She is very much a part of our team and the instant feeling when you work with her is that she really cares. Together with Malin our company stand a better chance to make the world a better place through leadership development.

Richard Richthoff Founder & Coach / RichZone

Malin är en formidabel resurs. Ofta har hon fullt upp när jag hör av mig, men hon är så snabb att hon hittills alltid löst situationen åt oss - utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller precision. Det kanske är hennes snabba fotarbete som gör att även fakturan brukar bli en positiv upplevelse.

Cilla Winberg Produktionsledare - One Motion

Malin Nordlund hjälpte mig och min avdelning med produktion av kataloger och kampanjer under en produktionstopp under några veckor. Hon kom direkt in i jobbet – mycket värdefullt i ett kritiskt läge där i princip ingen tid fanns till introduktion. Malin har en stor grafisk kompetens, både när det gäller kreativ höjd och förmåga att hålla sig inom ramar för grafiska riktlinjer. Andra utmärkande egenskaper hos Malin är ordning och reda, effektivt arbetssätt och att hon är självgående. Malin har också stor social kompetens, och blev på denna korta tid en i gemenskapen, en kollega att lita på. Behöver jag i framtiden stöttning med kompetens eller hjälp med produktion kommer jag att fråga Malin igen. Jag rekommenderar verkligen Malin till byråer eller marknadsavdelningar som behöver professionell hjälp med produktion och formgivning

Monia Råholm Marknadskommunikationschef / Rexel Sverige AB

Malin är professionell, glad och flexibel. Det är enkelt att arbeta tillsammans med Malin och man kan vara säker på att hon levererar på de uppgifter hon tar sig an. Alla sorters uppdrag hon utfört har hon gjort noggrant och snabbt och med ett resultatet som var bättre än förväntat. Hon har en bred kunskap och erfarenhet av kommunikation och grafisk form. Som person är hon lugn och ödmjuk och hennes positiva attityd smittar av sig.

Susanne Kaplun Produktionsledare/ Santander Consumer Bank

Malin, your work is absolutely fantastic!You are the first graphic designer I have worked with that can CLEARLY take abstract concept descriptions and visualise them in graphic form. Your ability to deliver graphics in many technological forms and formats and in resonable timeframes is outstanding.
All all of my clients that have seen your work are amazed at how quickly you ``get it`` when it comes to delivering to expectations. From Graphics to websites, newsletters and beyond. Your work is exemplary, Thank you and we will be in touch again.

Chris Rowan Development Manager / Caravel Group

Malin is the easiest person to work with and she does excellent work! I am very pleased with the designs she developed and how she interpreted and personalised the key messages I wanted to promote to visitors to my web site www.marketstrat.com.au I will let you be the judge.

Hugh Williams Director / Owner / Marketstrat PTY LTD
Ett urval av kunder som jag jobbat för